Krabka (1)

Vliv papírového obalu na rozhodování zákazníků

V dnešním konkurenčním trhu není obal jen funkčním prvkem, ale stává se klíčovým faktorem, který ovlivňuje rozhodnutí spotřebitelů při nákupu. Nedávný průzkum, který provedly společně Ipsos a Paper and Packaging Board, odhaluje, jak významný je design a materiál obalu pro spotřebitele. Tyto poznatky jsou obzvláště důležité pro společnosti, jako je ta naše, které se specializují na prodej kompostovatelných papírových obalů.

 

 

Klíčové poznatky z průzkumu

Vliv designu obalu:

72 % spotřebitelů souhlasí, že design obalu často ovlivňuje jejich rozhodnutí o koupi. Tento údaj podtrhuje důležitost investic do vizuálně atraktivních a funkčních obalových designů, které rezonují se spotřebiteli (GlobeNewswire) (Packaging Technology Today).

Důležitost materiálu:

67 % spotřebitelů je ovlivněno materiálem, ze kterého je obal vyroben, při výběru produktů. Zajímavé je, že 68 % respondentů dává přednost papírovým nebo kartonovým obalům před plastovými (Packaging Technology Today) (Packaging Gateway). Toto preference je způsobena faktory, jako je udržitelnost a estetický vzhled.

 

Preference pro papírové obaly:

71 % spotřebitelů uvedlo, že je pravděpodobnější, že si zakoupí produkty balené v papíru nebo kartonu. Tato preference je poháněna vnímáním papíru jako prémiového a kvalitního materiálu. Navíc 63 % spotřebitelů věří, že papírové a kartonové obaly dodávají produktu prémiový vzhled (GlobeNewswire) (Packaging Technology Today).

 

Opakované použití a inovace:

Papírové obaly jsou ceněny nejen kvůli svým ekologickým výhodám, ale také díky své všestrannosti. Přibližně 63 % spotřebitelů uvedlo, že opakovaně používají papírové a kartonové obaly, a 83 % věří, že takové obaly mohou být inovativní. Rovněž 70 % Američanů má pocit, že tento typ obalu umožňuje více kreativních designů než jiné materiály a 75 % si myslí, že produkty balené v papíru nebo kartonu vypadají více jako ručně vyrobené (GlobeNewswire) (Packaging Technology Today).

 

Krabka.com aktivně reaguje na trendy a poznatky z průzkumů, jako je tento, tím, že nabízí široké portfolio značek a služeb zaměřených na udržitelné a inovativní papírové obaly.

Naše značky v portfoliu

  • Biopap: Poskytujeme ekologické obaly vyrobené z kompostovatelných materiálů, které jsou navrženy tak, aby byly šetrné k životnímu prostředí a zároveň atraktivní pro spotřebitele.
  • Notpla: Tato značka se specializuje na obaly, které jsou zcela přírodní a biologicky odbouratelné, což snižuje zátěž na životní prostředí.
  • FrugalPac: Nabízíme inovativní papírové lahve, které kombinují udržitelnost s vysokou funkčností, což oslovuje spotřebitele hledající ekologické alternativy.
  • BreadPak: Produkty této značky jsou zaměřeny na balení potravin s důrazem na udržitelnost a ochranu čerstvosti.
  • Novacart: Poskytujeme širokou škálu papírových obalů pro různé průmyslové odvětví, s důrazem na kvalitu a ekologickou odpovědnost.

Naše služby

  • Poradenství v oblasti obalového designu: Pomáháme našim klientům navrhovat obaly, které nejen chrání produkty, ale také oslovují spotřebitele svým vzhledem a funkcionalitou.
  • Marketingové služby: Poskytujeme komplexní marketingové služby zaměřené na propagaci produktů a zvýšení povědomí o značce.
  • Personalizace obalů: Nabízíme možnosti přizpůsobení obalů tak, aby odpovídaly specifickým potřebám a požadavkům našich klientů.
  • Vývoj a testování obalů: Nabízíme služby v oblasti vývoje a testování nových obalových řešení, abychom zajistili, že naše produkty splňují nejvyšší standardy kvality a udržitelnosti.

 

Praktické příklady inovativních papírových obalů

Liz O’Neal, vedoucí značky společnosti UrbanStems, zdůrazňuje význam obalů pro ochranu produktů a zajištění vynikajícího zážitku z rozbalování. UrbanStems se zaměřuje na design obalů, které chrání květiny, poskytují skvělou grafiku a vytvářejí nadstandardní zážitek z rozbalování (Packaging Gateway).

Zjištění z průzkumu Ipsos jasně ukazují, že design a materiál obalu mají významný vliv na rozhodování spotřebitelů při nákupu. Zaměřením na udržitelná a inovativní papírová obalová řešení může Krabka.com splnit očekávání spotřebitelů a posílit loajalitu ke značce. Jak se trh neustále vyvíjí, být o krok napřed s ekologickými obaly přinese nejen prospěch životnímu prostředí, ale také podpoří růst podnikání.

Pro podrobnější informace si můžete přečíst kompletní výsledky průzkumů na GlobeNewswire a Packaging Technology Today.